Laborator

Laborator analize agroalimentare

ANALIZE EFECTUATE IN CADRUL LABORATORULUI

Laborator Cercetare si Analize Agroalimentare Euro Campus realizează analize tehnice in domeniul controlului calitativ si cantitativ al produselor de origine animala, non animală si apei, dar realizând si activități de cercetare științifica in domeniul pedologic, culturii plantelor si tehnologia produselor alimentare.

Nr.

Crt

Tipul/Denumirea încercării Material / produs Documentul de referință
1 2 3 4
CHIMIE
1

Determinarea umidității/substanței

uscate

Brânzeturi și brânzeturi procesate SR EN ISO 5534: 2004
Carne şi produse de carne SR ISO 1442: 2010
2 Identificarea  hidrogenului sulfurat Carne şi produse de carne

SR 9065-11:2007

3

Identificarea si/sau deteminarea amoniacului:

- identificarea amoniacului in stare libera

cu Reactiv Nessler

- determinarea azotului uşor hidrolizabil

Carne şi produse din carne

SR 9065/7: 2007/C91: 2009 (AUH,

identificare amoniac)

4 Determinarea acidităţii Lapte crud integral SR 2418: 2008 anexa C
5 Determinarea clorurilor

Apă potabilă

SR ISO 9297:2001

6

Determinarea conţinutului de azot

(proteină)

Carne şi produse de carne SR ISO 937: 2007
Lapte si produse din lapte

SR EN ISO 8968-1: 2014

7 Determinarea conţinutului de substante grase

 Carne şi produse de carne

SR ISO 1444: 2008

8 Reactia Kreiss Carne şi produse de carne

SR 9065-10:2007

9 Determinarea pH-ului Apă potabilă SR ISO 10523:2012
Carne şi produse de carne

SR ISO 2917:2007

10 Determinarea densităţii Lapte crud integral

SR ISO 2418 : 2009 anexa A

11 Calitatea apei. Determinarea conţinutului de nitriţi. Metoda prin spectrometrie de absorbţie moleculară Apa SR EN 26777/C91 : 2006
12 Determinarea conţinutului de apă prin metoda refractometrica Mierea de albine SR 784-3:2009
MICROBIOLOGIE
1 Numararea microorganismelor formatoare de colonii (NTG) Produse alimentare SR EN ISO 4833-1:2014
2 Detectarea bacteriilor din genul Salmonella Produse alimentare SR EN ISO 6579:2003/AC:2006
3 Detectia si enumerarea E.coli Produse alimentare SR ISO 16649-2:2007
4 Determinarea si numararea enterobacteriaceelor Produse alimentare SR ISO 21528-1:2008
5 Detectia si enumerarea de Escherichia coli si bacterii coliforme Apa SR EN ISO 9308-1:2014
6 Identificarea si enumerarea enterococilor intestinali Apa SR EN ISO 7899-2 :2002
7 Determinarea numarului de Drojdii si mucegaiuri la 25°C Produse alimentare SR ISO 21527-1:2009

Media

Log in

fb iconLog in with Facebook